Update uge 15

Ja, det har været lidt stille på min blog, men nu er det vist på tide med en status på min situation. Jeg har været lidt i kulkælderen, da Hamborg bliver uden min deltagelse, og jeg er rigtig træt af situationen. Men når alt kommer til alt så kan jeg takke mig selv og min utålmodighed for at mine forberedelser er kørt helt af sporet nu – efter det jeg stadig vil kalde en ”uskyldig” forstrækning i låret for en måneds tid siden. Skaden burde dybest set ikke have givet problemer, men jeg er nok blevet grebet lidt af panik og har ikke givet låret den nødvendige ro.

I min sidste update skrev jeg at jeg fornemmede at jeg havde fået hul igennem i uge 13 – der var ikke noget at mærke til låret. Jeg blev for ivrig og pressede helt sikkert en tand for meget på, for at blive helt klar til Hamborg. Men forrige lørdag gik det galt, og skaden sprang op igen. Efterfølgende var låret rigtig ømt i ca. en uges tid efter. Jeg var ikke i tvivl, og min beslutning om  at lægge marathonplanerne på hylden i denne omgang tog jeg hurtigt efter skaden brød op. Så de sidste uger har jeg droslet en del ned for løbetræningen og forsøgt at træne lidt alternativt med cyklen, i motionsrum og i svømmehallen. Nu skal jeg bare have styr på det lår.

Men Hamborg er altså definitivt opgivet. Jeg tør ikke satse med stor risiko for at gøre skaden værre, og nu er mine forberedelser den sidste måneds tid også langt fra optimale. Så jeg må se frem ad nu mod de udfordringer, som har udset mig senere på året. Jeg overvejede ganske kort om jeg i stedet for skulle forsøge mig med Copenhagen marathon, men det passer bare skidt ind i mine forberedelser til sommerens EM for masters i Aarhus, der starter i slutningen af juli. Det vil komme for tæt på med kun 2 måneder imellem. EM i Aarhus er vel nok højdepunktet i år for mit vedkommende sammen med Berlin (forhåbentlig) Hvis jeg skal være skarp til begge dele kræver det at jeg får styr på min lårskade nu, og kan træne målrettet – gerne inden for en måneds tid.

EM i Aarhus bliver en enestående mulighed for at deltage i et større internationalt mesterskab på hjemmebane, så det ser jeg virkelig frem til. Til EM har jeg udset mig 2 discipliner – 4 km cross og ½ marathon. Som dansk mester på kort cross er det jo oplagt at jeg skal deltage i den disciplin. Halvmarathon løbes en uge efter, og her ser det ud at det bliver en stor oplevelse med en rute igennem Aarhus med mange tilskuere, da der sideløbende afholdes Aarhus Half marathon for motionsløbere med en større satsning fra arrangørernes side – det skal nok blive godt!!!

Træningen de sidste par uger er der ikke så meget spændende at berette om. Jeg mærker ikke noget til låret nu, men har heller ikke presset på overhovedet. Men jeg savner efterhånden at løbe lidt kvalitet, men min plan at det først sker om ca. en uges tid, så låret forhåbentlig er klar til det. Ellers har jeg en idé om at finde er par ½marathon, der kan passe ind som en god gang træning i løbet af de næste par måneder.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *