Update uge 17 – vinder af ½ marathon

Det er gået støt og roligt frem de sidste uger. Jeg skulle jo egentlig have løbet Hamborg Marathon for en uge siden, og det var da med lidt blandede følelser jeg fulgte med i fjernsynet i søndags. Jeg kunne måske godt have taget ned og løbet en hæderlig tid, men det ville nok have været et sats med låret. Så jeg fortryder nu ikke selvom det er faktisk er gået rigtig godt med træningen denne uge.

Jeg har også fået løbet et halvmarathon her i weekenden, så lige nu ser jeg positivt jeg frem mod de kommende udfordringer. Om 3 uger er planen at jeg skal løbe en 5000m for klubben til DT-match i elitedivisionen. Jeg mangler noget speed lige pt. i forhold til en hurtig 5000m, men jeg kan forhåbentlig nå at ændre lidt på det, hvis alt går vel de kommende uger 🙂

Træningen i denne uge har ikke budt på den store mængde, men jeg har til gengæld fået nogle gode kvalitetspas i bogen. Mandag løb jeg 13½ km progressiv. Efter lidt opvarmning løb jeg først 7 km progressiv 3.58-3.21 – 500m jog. Herefter løb jeg 3½ km AT i 3.23-3.17 – 500m jog. Endeligt afsluttede jeg med 3km i ca. mp 3.31-3.40-3.32. Det gik overraskende godt, og jeg havde nok lidt indebrændt energi der skulle ud. Formen var helt sikkert bedre end jeg havde frygtet. Efter jeg næsten ikke løbet tempo i 1½ måned, så var lidt bekymret for hvor jeg stod.

Onsdag løb jeg et tempopas nede på stadion. Efter 3 km opvarmning stod den på 8km temposkift bestående af 400m i ca. 10km tempo – 76-77 sek. (3.10-3.13/km) efterfulgt af 400m i 84-88 sek. (3.30-3.40/km) Passet blev løbet uden pauser med en 5k i 16.30 undervejs. Det var fedt at få fyret et rigtig tempopas af med 8km i snit 3.20/km

Herefter stod den på et par meget rolige dage, så jeg var frisk til i går lørdag, hvor jeg havde planlagt at det igen var det tid til at løbe lidt ræs. Med en god træningsuge hvor det støt og roligt er gået frem, så havde jeg besluttet mig for at løbe ½-marathon til Jesperhusløbet.

Jeg løb det samme løb for et par år siden, så jeg vidste godt hvad der ventede. Det er vel en af de mere kuperede ruter jeg har prøvet. De første 10 km er ikke så slemme – måske det jeg vil kalde let kuperet på asfalt. Men de sidste 11 km foregår i skoven omkring Jesperhus, og her er der altså nogle rigtig “pæne” bakker. Det er ikke tilfældigt at området kaldes Legind Bjerge.

Min tanke med løbet var at teste formen lidt af, og se hvor jeg står pt. Ruten er selvsagt ikke speciel hurtig, så tiden var på forhånd underordnet for mig. Opvarmningen til løbet forgik sammen med Troels, der er en af kammesjukkerne fra Skive. Og vi kunne konstatere at det blev et smalt felt på kun ca. 40 deltagere, hvor vi ikke umiddelbart kendte til de andre deltageres niveau. Min plan var at starte stille og roligt ud – følges med Troels i starten medmindre, der var nogle som stak af. Men jeg ville gemme lidt på krudtet, og så give den lidt gas til sidst hvis der var kræfter til det.

Nå, men starten gik og vi lagde ud i noget der ligner 3.50/km tempo de første km. Vi fik følgeskab af et par stykker med det samme. Jeg følte mig godt løbende fra start, og ingen problemer i det tempo, så jeg ville se om vi ikke kan få rystet de 2 følgesvende af. Det kunne være lidt sjovt hvis vi kunne snuppe 1. og 2. pladsen mig og Troels. Den første mand ryger bagud ret hurtigt – måske omkring 3 km. Men den sidste mand hænger på, men ved ca. 4-5km hænger han lidt efter, og jeg tror vi er ved at ryste ham af. Men han hænger hele tiden lidt efter, og knækker ikke. Jeg føler mig stadig rigtig godt løbende og masser af overskud, men Troels som lige er på vej tilbage efter en skade og længere løbepause er så småt ved at køre på sin grænse, så vi skal heller ikke presse tempoet for meget.

Men det går ikke helt som håbet, og forfølgeren kommer faktisk op til os igen, og virker ikke som en der er slået. Vi ligger nu samlet et par km. indtil omkring 8 km. Her begynder det så småt at blive lidt bakket, og der kommer et nedløb på et par hundrede meter. Jeg beslutter at nu er det slut med at holde igen, og smutter afsted fra de 2, og håber bare Troels selv kan knække vores følgesvend.

Jeg får hurtigt slået et hul til de 2, men skifter også fra et tempo omkring 3.50/km til ca. 3.30/km fra 8-11 km. Her når jeg nu til de første alvorlige bakker og løber nu ind i skovområdet. Resten af løbet foregår op og ned – op og ned. Den ene bakke afløser den anden, og tempoet går tilsvarende op og ned – umuligt at holde noget rytme, men jeg ligger stadig med km-tider på mellem 3.32-3.45/km. Men fra 19-20 km løber jeg ind på de værste stigninger, og mine ben syrer helt til når det går op ad, og mit km-tempo varierer fra 4.07/km ved 19km – for herefter at løbe 3.09/km ved 20 km. Det ender med en sikker sejr i tiden 1.17.50, og min kammerat fra Skive Troels har desværre måttet give fortabt til vores konkurrent, der snupper 2. pladsen, men som jeg formår at distancere med næsten 7 minutter på de sidste 13km, så sejren var reelt aldrig i fare.

18195974_10210661218459285_1561039874_o
Præmien blev skam overrakt af selveste Hugo ;)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *