Træning uge 5/6

Nu er vinteren igen over os med frost og sne, hvilket kan give nogle udfordringer i forhold til at træne kvalitet med glatte stier og veje. Det giver ikke de store problemer på de rolige ture, men når der skal trænes kvalitet med tempo, så skal man selvfølgelig være påpasselig. Jeg er heldigvis så privilegeret at jeg har knap 2km til en isoleret indendørs atletikhal med en 200 meter rundbane som jeg kan benytte når det passer mig. SparNord arena i Skive er min hjemmebane her om vinteren – lækkert 🙂

DMinde-2011-Sparbank-Arena-Atletik-87-

Her afholdes inde-DM næste weekend, hvor jeg har tilmeldt mig på 3.000m. Nu er det ikke fordi jeg regner med at kunne gøre det store i forhold til top-placeringer på 3.000m. Men jeg er godt løbende pt og har godt med fart i benene, så det vil være oplagt at give min pr. på 9.03 et skud for boven på en dag hvor der helt sikkert kommer flere sub 9.00 løbere som jeg kan hægte mig på. Jeg vil meget gerne have en sub 9.00 tid på kontoen, og mener at det er realistisk pt.

Det er alstså mit næste mål – sub 9.00 på 3.000m, og jeg mener at det er vigtigt med disse små delmål i mod det store mål her i foråret som jo er Hamborg Marathon, der løber af stablen om 10½ uge. Dermed er min træning nu rettet ind til at være mere marathon-specifik, hvilket betyder mere vægt på træning i de aerobe zoner og ved AT. De korte hurtige anaerobe intervaller er ikke helt gemt væk, men det er mere de længere og tunge intervaller/tempoture som træningen vil bestå af den kommende tid.

Efter succesen i Herlufsholm forrige weekend med min Dm-titel, så har træningen været som følger:

Sidste uges langtur på 33km blev løbet tirsdag i plantagen her i Skive, så en lettere kuperet rute. Jeg fik sneget 5km i marathonpace (3.30/km) ind ved at jeg efter 9 rolige km løb 20 x 250m i mp for hver km. Altså delt op i meget små bider, men det er bare en start 🙂

Torsdag løb jeg en gang aerob tempo samt tempo omkring AT, hvor jeg lagde ud med 2½ km progressiv fra 3.40-3.18/km. Herefter løb jeg 6 x 1200m i ca. 3.10 – 3.20/km. IP var 500m jog. Passet blev løbet med en god fornemmelse og speed i benene, hvor det blev i alt 9,7 km i spændet 3.40-3.10/km

Sidste uge blev rundet af lørdag, hvor jeg fra morgenen løb til jobbet hvor den stod på weekendvagt. Det blev til 5 km progressivt fra 3.49-3.22/km Jeg holdt løbefri søndag, og nåede dermed en mængde på i alt 124km for ugen.

Denne uge skal der skrues lidt op for mængden, og satser på at ramme 135km+. Af kvalitet er det indtil videre blevet til en halvlang tur mandag hvor det blev til 23km indeholdende 9 + 6 km progressivt fra 4.02-3.19 med 1 km jog imellem. I dag torsdag var det igen tid til en god gang hurtige anaerobe intervaller. Jeg var trukket indendørs pga. vejret med sne og frost. Efter 5 km opvarmning løb jeg en gang intervaller i arenaen bestående af 5 x (400m + 1000m) med 200 og 400m jog imellem. Løbet i hhv. 400m på 67-68 sek (2.47-2.50/km) og 1000m på 3.02-3.05 (sidste i 2.58) Ialt 7 km i spændet 2.47-3.05. Passet blev løbet med en rigtig god fornemmelse og fart i benene selvom det var et kvalitetspas løbet kl. 8 om morgenen – lækkert!!!

Men der er som sagt DM-inde næste weekend. Ellers har jeg DM på 10km landevej i kikkerten d. 1. april hvilket ligger rigtig godt i forhold til Hamborg d. 23. april. Og jeg har endnu til gode at løbe på den hurtige rute ved Middelfart, så det glæder jeg mig rigtig meget til.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *