Træning Uge 50-51

Julen står for døren , men løbes det skal der jo 🙂 Siden sidste opdatering havde jeg torsdag en fin tur i skoven med 3 x Krabbesholm rundt, hvor jeg havde fokus på teknik op og ned ad bakke.

rgp2016trail-323
Altid lækkert med en tur i Krabbesholm 🙂                                                                  (Foto af Thomas Køser)

Fredag stod den så på ugens langtur, der til forveksling ligner opskriften fra tidligere uger. I alt 31,2 km hvoraf de 17km blev løbet progressivt. De første 9km roligt (5.14-4.20/km) Herefter 9km aerob tempo fra 3.58-3.27/km – 1km jog – 8km 3.56-3.18/km. Passet blev løbet med en rigtig god fornemmelse, hvor jeg havde friske ben og masser af overskud – dejlig fornemmelse efter sådan en tur 🙂

Søndag holdt jeg helt løbefri pga. weekendvagt på jobbet, så ugen blev rundet med en mængde på i alt 110km fordelt på 6 dage/pas.

aarsopgoerelse-pensam

Mandag stod den så på et pas med masser af speed, da jeg løb en gang korte intervaller på Stadion i Skive. Der var næsten vindstille, så det var helt perfekt – ellers har jeg mulighed for at nappe intervallerne indendørs på vores 200m bane i SparNord Arena, hvis vejret er helt skidt. Det er jo rent luksus med de forhold 🙂

Men der skulle bankes noget tempo af, så jeg løb 2 serier der bestod af 3 x (200 + 200 + 400m) med 200 meter jog i mellem intervallerne, og 400 meter jog imellem de 2 serier. Tempoet var meget stabilt i hhv. 200m på 33 sek og 400m på 68 sek (2.45 og 2.50/km) Og igen havde jeg en god fornemmelse og fart i benene. Dermed blev det til I alt 4800m i spændet 2.45-2.50/km.

Når jeg træner disse korte intensive intervaller, der rent tempo-mæssigt ligger et pænt stykke fra mit marathon-tempo, så er mit udgangspunkt at bygge mere speed op, og i den sidste ende gerne en bedre løbeøkonomi. Min erfaring fra tidligere er at disse korte hurtige intervaller ganske hurtigt giver pote. I løbet af 2-3 uger kan jeg mærke effekten af disse intervaller med ”kun” et enkelt af disse pas pr. uge, og jeg oplever at jeg får ”hurtigere ben” – altså det føles mindre besværligt at løbe et givent tempo. Men samtidig skal jeg nævne at disse pas er ganske hårde for muskler, sener og led. Så skadesrisikoen er desværre også forholdvis høj ved denne type træning, og man bør være påpasselig med at kaste sig ud i denne træningsform. Jeg har tidligere benyttet mig af denne træningsmetode, og ved efterhånden hvad jeg kan holde til, og hvad jeg skal passe på. Det er ikke et træningspas jeg vil gentage uge efter uge – det er for risikabelt.

Hvis man vil ”nørde” lidt træningsteori, så er denne artikel af Kim Petersen ganske fin: http://www.rekordjagt.dk/intervaltraening her pointeres det at hensigten med netop denne type intervaller er at:

  • Træne løbeøkonomien
  • Træne tophastigheden
  • Træne mælkesyreproduktion / mælkesyretolerance
  • Træne udholdenhed ved meget høj intensitet

Med udgangspunkt i ovennævnte giver disse korte intensive intervaller rigtig god mening for mig, selvom jeg hovedsageligt ser mig selv som marathonløber, og hvor jeg har min styrke. Løbeøkonomien er alfa og omega når man løber marathon, og kan der skrues lidt på nogle parametre her – ja, så er der ikke så meget at betænke sig på!

Nå, men julen står for døren – der skal omsættes en betragtelig mængde kalorier med lækkert julemad. 🙂

Ellers begynder jeg så småt at forberede mig på cross-turneringen, da jeg satser på at stille til start når der løbes DM i kort cross d. 28. januar i Herlufsholm. Jeg har jo gode minder fra sidst jeg deltog i kort cross i 2014 hvor jeg vandt DM i min klasse.

10900156_10206437277394700_4293128159674170133_o
Fra DM i kort Cross i Kalundborg 2014

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *