Træning uge 12/13 – 3½ uge til Hamborg Marathon

Ok, den sidste uges tid har ikke lige flasket sig helt som håbet, men det ser ud til at der er lys forude nu efter nogle frustrerende dage torsdag-lørdag sidste uge.

Efter et par dage med alternativ træning på mountainbike så fik jeg løbet en kort tur torsdag på godt 10km, hvor låret desværre drillede igen. Jeg havde egentlig planer om en halvlangtur på ca. 20km, men låret strammede igen op og blev ømt. Torsdag eftermiddag var jeg et smut hos fyssen, hvor jeg fik en rigtig god gang massage og ultralyd. Låret var rigtigt ømt fredag – nok mest pga. massagen. Men jeg fik tøfftet en meget rolig tur på 10km i 5.06-tempo……

Efter de vedvarende problemer valgte jeg torsdag at bestille tid hos Per Ølgaard i Viborg. Han er i min optik klart den bedste løbe-fys her på egnen, og sikkert en af de bedste her i landet. Han har tidligere fået mig på ret køl efter skader, og selvom han kører med nogle pebrede priser, så er det efter min mening givet rigtig godt ud. Man kan som regel nøjes med et enkelt besøg hos ham, i modsætning til “almindelige” fysser. Per Ølgaard, der selv er tidligere top-løber, er knivskarp og kan helt præcist pin-pointe hvor problemet er. Herefter laver han en plan, der som regel indeholder 3 styrke/stræk-øvelser. Som man skal lave dagligt, og hvordan man kan gribe sin løbetræning an frem over for at blive sin skade kvit. Det har virket hver gang for mig!

Så jeg var et smut hos Ølgaard fredag, og efter en undersøgelse af mit lår blev min plan som følger:

15 Squats med 12 kg. vægt – fokus på at ikke komme for langt frem med knæene. Det skal være forlåret som laver arbejdet.
15 gange øvelse med elastik fastgjort til gulv/bordben omkring foden liggende på gulvet, hvor jeg trækker benet op – fokus på forlåret skal gøre arbejdet. En strækøvelse hvor jeg ligger på maven, og trækker hælen med en rem/elastik så langt op mod ballen som muligt – så længe som muligt. De 3 øvelser laves 3 gange om dagen.
Sidste alvorlige marathontest laves 10 dage før Hamborg – altså d. 13/4, hvor jeg beslutter om Hamborg er muligt.

Så det var bare hjem og i gang med øvelserne. Fredag eftermiddag tog jeg sammen med Rikke og drengene på weekendtur til Rønbjerg feriecenter, hvor der skulle hygges med vandland og legeland – lækkert 🙂

Nu ved jeg ikke hvad jeg har lavet fredag – om jeg har lavet en forkert bevægelse i vandland, da jeg tumlede rundt med drengene eller om det var en af øvelserne jeg havde lavet, men lørdag morgen var jeg virkelig øm ind i højre knæhase. Det gjorde bare nas, og  føltes måske som en irriteret muskel – arh men for pokker…. hvad sker der lige???

Nå, men jeg besluttede alligevel at forsøge med en forsigtig lille joggetur. Det blev til 7 km i en stiv vestenvind i meget roligt tempo, men jeg turde ikke løbe mere. Så jeg fortsatte i stedet for med 20km på mountainbike i bakkerne omkring Rønbjerg, og forsøgte at gi den gas og få pulsen så meget op som muligt. Men det er bare noget andet på en cykel!

Hmm – nu var jeg lidt i tvivl om hvad der skulle ske, men der var jo ikke andet end at tage en dag ad gangen nu. Jeg havde besluttet at DM 10km i Middelfart ikke ville give mening at gå efter nu, så fokus er udelukkende på Hamborg. Efter en hyggelig weekend sammen med familien trods alt, så var det hjem og se hvordan tilstanden var søndag. Jeg kunne heldigvis mærke at irritationen ved knæhasen ikke var så slem mere – pyhh!!! Det bliv til en fin tur på 20 km ud i plantagen søndag, og stor forandring fra dagen før, hvor jeg var ved at blive lidt fortvivlet.

Mandag havde jeg planer om en langtur hvis låret var ok. Nu endte det så med en laaangtur på 40km i helt roligt tempo 4.44/km. Umiddelbart var der ikke det store at mærke i låret, så jeg fortsatte bare når det nu gik fint. Ellers føles det ret nemt i dag selvom jeg var længe ude – i 3 timer og 10 minutter!!!. Jeg fik kun et par mundfulde vand og en enkelt gel ved 24 km. Der var heller ikke det store at mærke i går tirsdag, hvor det blev til et par korte ture på 10km.

I dag onsdag var der så endelig lidt hul igennem! Jeg fik løbet 10 x 500m bakkeintervaller i Krabbesholm. De blev løbet progressivt i 1.59-1.50, jeg skulle lige “føle” mig lidt frem hvor meget belastning jeg turde i dag, men der var intet at mærke i låret. Per Ølgaard har anbefalet at jeg benytter løb op ad bakke, hvis jeg skal have pulsen lidt op, da der er ikke så stor belastning ved løb op ad på den lårmuskel som har givet mig problemer. Efter nogle gode dage med masser af km og ikke rigtig noget at mærke i låret, så besluttede jeg at prøve med bakketræning i dag, og det gik over alt forventning – fedt!!!

Så status lige nu er at efter en frustrerende uge, så er jeg noget mere optimistisk lige nu. Hamborg er ikke urealistisk, men det er klart at jeg har skruet ned for mine egne forventninger, og jeg bliver ikke så skarp som jeg havde håbet for et par uger siden. Men det er ok! Nu tager jeg Hamborg som et skridt på vejen, og forhåbentlig en god oplevelse.  Så satser jeg på at være helt skarp i august og september, hvor EM for veteraner i Aarhus, samt Berlin Marathon bliver mine hovedmål for 2017.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *