Træning uge 10/11 – 5½ uge til Hamborg Marathon

Den sidste uges træning kan vist bedst beskrives som værende lidt op og ned. Jeg synes ikke for alvor jeg har har fået ”hul igennem” efter trætheden som prægede forrige uges træning. Jeg har følt mig lidt mere frisk nogle dage, men ikke superfrisk. Det har nu givet sig til udtryk rent fysisk, da jeg i går under et kvalitetspas i skoven fik en mindre forstrækning i højre forlår – dog ikke noget alvorligt. Samtidig er jeg blevet lidt små-forkølet, da næsen begyndte at løbe sidst på dagen i går, og kan også mærke at det har sat sig lidt i kroppen, og jeg føler mig lidt mat og slatten. Det er lidt pudsigt at begge ting sker med få timers mellemrum, men jeg er ret sikker på at det er udtryk for at buen har været spændt meget, og jeg til tider har kørt lidt på pumperne her de sidste 10-12 dage.

Nu havde jeg planlagt at denne uge skulle være en restitutionsuge med nedsat mængde, så det passer meget fint at jeg kan give kroppen noget ro de kommende dage. Træningen skal selvfølgelig stadig passes så vidt muligt, men med fokus på restitution.

Situationen bekymrer mig ikke pt. i forhold til Hamborg marathon, men det er ikke sikkert jeg får en helt optimal en forberedelse til DM 10km som jeg kunne ønske mig, men Hamborg er klart min 1. prioritet i det henseende.

Træningen siden sidste update er forløbet ved, at jeg torsdag løb ugens langtur ud forbi plantagen til Fly og hjem. Lettere kuperet rute på stier og markveje. Første halvdel løbet roligt, og forsøgte med lidt progressivt på sidste halvdel, men der var ikke det store at skyde med da tirsdagens kvalitetspas stadig sad lidt i benene. Grundet trætheden valgte jeg at holde løbefri fredag, og tog i stedet en tur på mountainbike, hvor det blev til en rolig tur på 25km. Jeg havde egentligt en idé om at jeg skulle op og runde en mængde på 150km løb for ugen, men mængde måtte være mængde i denne omgang – så hellere være frisk til det næste løbepas – efter ideén om “train smart”!

Jeg følte mig også mere frisk lørdag, så jeg nappede en omgang kvalitet, og løb nogle tempointervaller indeholdende marathonpace + AT/halvmarathonpace + anaerob. Efter 4 km opvarmning og lidt stigningsløb, så løb jeg 4 x 3km intervaller med temposkift indlagt – delt op i 500m seksvenser. Intervallerne blev løbet som følger:

  • 500m i mp i 3.25-3.32/km
  • 500m i AT/hmp i 3.13 – 3.20/km
  • 500m i mp i 3.25-3.32/km
  • 500m i AT/hmp i 3.13 – 3.20/km
  • 500m i mp i 3.25-3.32/km
  • sidste 500m anaerob 3.01-3.06/km

Intervalpause var 1km jog, og passet blev løbet med en fornemmelse af overskud og friske ben efter en løbefri dag. Dermed blev det til ialt 12km kvalitet i spændet 3.01-3.32/km.

Ugen blev afsluttet søndag med en hyggetur på 20 km sammen med Troels og Jesper, hvor den selvfølgelig på stod på en masse snak om løb – bl.a. Nikes sub 2.00-eksperiment, der lyder super spændende, men jo et eller andet sted er et kæmpe markedsføringsstunt, så de kan sælge flere sko – efter min mening  🙂 Dermed nåede jeg op på 130km for ugen (+ 25 km mountainbike)

Denne uge har jeg nået et enkelt kvalitetspas i går tirsdag, hvor det altså gik lidt galt. Men jeg havde planlagt 8 x 900m skovintervaller, og fik kun løbet 6½ omgang inden jeg måtte stoppe efter jeg fik et lille stik i forlåret (en lille fiber/forstrækning) Et hurtigt stik i forlåret op ad en bakke og jeg vidste hvad klokken var slået. Jeg har prøvet lign. skader fra fodbold adskillige gange. Så jeg luntede skuffet hjemad, men der var heldigvis ikke det store at mærke når jeg løb stille og roligt, så jeg tror nu ikke det er noget alvorligt.

Intervallerne gik ellers rigtig fint. Jeg havde måske lidt tunge ben, men fik løbet hurtigt og meget stabilt – indenfor ½ sekund de 5 første intervaller (2.51.1-2.51.6) En hundelufter bremsede mig lidt på det  6. interval som blev rundet i 2.53 inden det gik galt på 7. interval. Men alt i alt fik jeg da et kvalitetspas i bogen, og jeg tror/håber ikke at skaden kommer til at betyde det store hvis jeg passer på de næste dage.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *