Træning uge 1 – 2017

Så er der taget hul på det nye år, og min træning de kommende uger bliver lagt meget an på at jeg bliver så skarp som muligt til Dm i kort cross om 3 uger. Det betyder bl.a. at jeg skruer lidt op for intensiteten, og derfor stod den tirsdag på en omgang onde skovintervaller.

Regnvejret havde sat sit præg på skovens underlag, der betød at jeg løb passet på et fedtet underlag, hvilket bestemt ikke gør noget i forhold til at forberede sig til cross, der ofte løbes på lignende og udfordrende underlag. Intervallerne bestod af 7 x 900m som jeg løb på en rundstrækning i Krabbesholm skov. Den 900m lange rundstrækning er måske lidt af en klassiker i SAM, der gør naller, da den er pænt kuperet og slutter med 200 hårde meter op ad en “dejlig” stigning.

De første 2 intervaller løb jeg nok en anelse for hurtigt, da jeg ikke helt kunne holde tempoet oppe til sidst. Tiderne var som følger: 2.53 – 2.54 – 2.56 – 2.57 – 2.59 – 2.58 – 3.00. Nogle mener at de 900m skulle svare til 1000m på bane – men svært at sammenligne efter min mening. Men alt i alt en rigtig god måde at forberede sig til kort cross om 3 uger, og jeg gentager nok dette pas endnu et par gange mere inden det bliver alvor i Herlufsholm hvor DM i kort cross finder sted.

DSC_6753
Glæder mig til at få startnummer på igen, og give den gas :)

Torsdag løb jeg ugens langtur på 31km i -4 grader på frosthårdt/tyndt sne-underlag, men med lækkert vejr med klar himmel og solskin. Efter en rolig første halvdel blev tempoet øget til 4.25-4.00 og sluttede af med et par hurtige km 3.50-3.45 til sidst, hvor jeg havde en god fornemmelse og overskud.

I går lørdag havde egentlig planlagt at løbe en gang bakkeintervaller i skoven. Men jeg var nød til at løbe fra morgenen inden jeg skulle på job, og der var isslag, spejlglat og mørkt i skoven. Så det endte med, at jeg i stedet for fandt en strækning langs lystbådehavnen mellem nogle skilte, hvor det passede med 400m iflg, gps’en på mit løbeur.

Dermed endte det i stedet med en omgang 15 x 400m, som blev løbet kl. 8 uden morgenmad. Dermed sammenlagt 6 km løbet i 68-71 sek. pr. 400m (ca. 2.55/km snit)

Jeg er normalt ikke så pjattet med at løbe kvalitetspas fra morgenen, hvor jeg ikke føler at kroppen er ordentlig ”vågen”, men det gik egentligt fint da jeg først kom i gang. Dermed er den første uges træning vel overstået med 6 pas og i alt 106 km. Stadig ikke en voldsom mængde, men jeg føler at det kører lige nu, og min hurtighed er blevet skærpet. Så er planen at mængden stille og roligt bygges op de kommende måneder frem mod Hamborg Marathon.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *