Nordisk Mester for Masters på 10.000 meter

Så er jeg klar med en beretning fra løbet i søndags, hvor jeg stillede til start ved de nordiske mesterskaber på 10.000 meter for masters (veteraner) i aldersklassen m40 (40-44 år) Nu havde jeg jo nogle gode minder fra Odense stadion, hvor løbet foregik, da det også var her jeg løb i mål som nr. 3 ved DM i marathon i 2014.

Jeg havde på forhånd studeret startlisten og noteret, at der var en stærk Nordmand som umiddelbart ville blive min hårdeste konkurrent. Men da jeg stod klar i call-room inden løbet, var han ikke dukket op, og nogle af de andre løbere kunne fortælle at han var blevet skadet, og ikke stillede til start. Godt så……  jeg måtte ændre min plan om at lægge mig tæt til ham under løbet.

Når det er et mesterskabsløb som dette, er det udelukkende placeringen og ikke tiden som er vigtigt. Jeg tog en hurtig beslutning om at lægge mig midt i feltet, og se det lidt an og hvordan mine konkurrenter i aldersklassen ville lægge ud. Selve heatet blev løbet med 4 aldersklasser – m35, m40, m45 og m50, og jeg skulle primært holde øje med dem i min egen aldersklasse, da de andre i princippet ikke betød noget for mig rent placeringsmæssigt.

IMG_1716 (1280x853)

Efter lidt opvarmning og lidt stigningsløb på stadion stod vi klar på startlinjen. Starten gik og det stod meget hurtigt klart at der var andre end mig som ville løbe afventende – ingen var interesserede i at tage føringen, så lidt paradoksalt var det den enlige deltager i aldersklassen m50 som førte an de første 2-3 runder. Den første km blev rundet i 3.35 – langsommere end mit marathon-tempo, så det var meget stille og roligt. Men det passede mig rigtig fint, og jeg havde placeret mig midt i feltet med mine konkurrenter lige foran og bagved mig. Tempoet blev sat i vejret de næste par km, og jeg fulgt med i feltet, der langsomt blev tyndet ud i.

IMG_1769 (1280x853)

På et tidspunkt rykker Jesper Meins, som blev den senere vinder af m35-klassen. Jeg beslutter mig hurtigt for at følge efter, og se hvad der sker. En af konkurrenterne i min aldersklasse Brian Lyngvald Schmidt kommer op til os, og vi ligger nu i en 3 mandsgruppe. Meins slår ud efter han har ført an og sat tempo en enkelt omgang. Jeg ligger nu forrest i 3 mandsgruppen, og sætter tempoet i ca. 3.20 pr. km. Stadig ikke et voldsomt tempo, men måske alligevel nok til at gøre min konkurrent i aldersklassen lidt mør, inden jeg efter planen vil forsøge at rykke med ca. et par km igen. Men Jesper Meins (m35) har tilsyneladende samme plan. Han rykker med ca. 2 km igen, og jeg følger igen efter. Brian Schmidt falder nu lidt tilbage. Meins slår igen ud efter han har ført an en omgang. Jeg tager føring, og holder farten oppe i ca. 3.15-tempo som jeg holder de sidste 2 km. Brian Schmidt er faldet længere tilbage, og jeg kan ikke umiddelbart se ham. Meins falder også lidt tilbage til sidst, men hænger nu meget godt på. Han har dog heller ikke den store betydning for mig, da han ikke er i min aldersklasse, men jeg vil nu alligevel gerne vinde hele heatet samlet, hvilket også lykkedes.

IMG_1814 (1280x853)

Jeg føler at min taktik var den rigtige på dagen. Det var et forholdsvist langsomt, blev over 1 minut langsommere end min tid fra DM sidste år. Den første km blev løbet i 3.35 og de sidste 2 km i 3.15-snit, hvilket fortæller alt om hvor taktisk et løb som dette er, og hvorfor tiden – 33.39 ikke er vigtig på dagen.

20160703_143111 (1280x720)

Inden løbet var jeg lidt i tvivl om valget af sko – med eller uden pigge. Valget faldt på Nike Zoom Matumbo med pigge, da vejret var lidt omskifteligt på dagen med skiftevis regn og sol. Derfor var mit ræsonnement, at pigge ville være en fordel med et bedre greb på en våd bane. Det resulterede i et par store vabler ved svangen på begge føder, men bortset fra det fortryder jeg ikke sko-valget. De passer rigtig godt til et hurtigt 5- eller 10.000 meter løb på bane.

Jeg kan nu kalde mig nordisk mester. Løbet var et vigtigt del-mål for mig på vejen til Berlin om knap 2½ måned, og føler at formen er hvor den skal være nu. Planen er nu at holde formen ved lige her i sommerferien, og løbe 24-timers løb for et stærkt hold i Viborg om en måneds tid. Hvorefter jeg for alvor skal i gang med den specifikke marathontræning.

Der ligger billeder fra løbet her


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *