År 2016 tilbageblik

Ja, så er jul og nytår er vel overstået for mit vedkommende og træningen kører egentlig planmæssigt pt. Den 24. holdt jeg helt løbefri, da jeg var den ”heldige” vinder af en vagt på jobbet juleaftensdag. Så juledag havde jeg friske ben og nappede en gang tempo intervaller bestående af 2½ + 2½ + 3km, hvor den første km blev snittet omkring marathonpace (3.27-3.33/km) næste km løbet omkring AT (3.19-3.20/km) og resterende løbet omkring mp. Intervalpause var 1 km jog. I alt 8 km i spændet 3.33-3.19 Det føles efterhånden komfortabelt omkring 3.30 tempo – fedt!!!

Onsdag blev det til en hurtig progressiv tur på 16 km i snit 3.48/km løbet fra tempo 4.20-3.13/km. Igen med en god fornemmelse og friske ben. Årets sidste langtur løb jeg fredag formiddag, hvor jeg fik mig en rigtig hyggetur på 31km sammen med nogle af de lokale langgarvere Troels, Jesper, Lars og Henrik, så det blev til masser af snak 🙂 Jeg sluttede af med et par hurtige km til sidst alene i 3.31 – 3.21

Endeligt sluttede helt symbolsk året 2016 af med en stille og rolig tur d. 31/12 på 16 km så jeg rundede en total på 116 km for ugen.

Dermed blev løbeåret 2016 afsluttet for mit vedkommende. Jeg rundede en samlet mængde på 5122km som er den laveste mængde i flere år. Til sammenligning rundede jeg over 6500km tilbage i 2014 der jo var ”succesåret” med både pr. på marathon + den halve. Men nu startede jeg ud med at være skadet dette år, samt jeg er blevet mere tilbageholdende med hensyn til at ”tonse” mange km – både af hensyn til min skadeshistorik, men også fordi jeg forsøger at træne klogere – tror jeg nok 🙂

Nå, men som mange andre vil jeg også se tilbage på hvordan løbe-året var set ud fra mit eget synspunkt. Når jeg ser tilbage på hvordan året startede ud – som langtidsskadet (næsten ½ år) Ja, så vil jeg betegne året som en succes – til trods for at det store mål Berlin glippede i september pga. sygdom.

Når jeg ser tilbage på mine træningslog i januar hvor jeg forsøgte at holde en 3 ugers løbepause pga. en skade i baglåret, der havde irriteret siden august 2015, så var det virkelig op ad bakke. Jeg fik lidt hul igennem efter en periode med fokus på at styrke mit baglår via nogle styrkeøvelser. Herefter lykkedes det så småt at komme i gang med at løbe igen, og træne noget der lignede kvalitetstræning i februar og marts.

Jeg kunne endelig deltage i et par motionsløb i april, hvor formen så småt begyndte at ligne noget igen. I starten af maj, skulle jeg så teste formen af til Natursti ½-marathon ved Silkeborg som jeg vandt i tiden 1.15-16-stykker på en ret bakket rute. I slutningen af maj løb jeg en 5000m i Aalborg ved en DT-match, og ender overraskende med at løbe 15.53 hvilket kun er 1 sølle sekund fra min pr.

Her efter indtræffer højdepunktet for 2016, da jeg en måneds tid senere vinder de nordiske mesterskaber i min aldersgruppe ved NM i Odense, hvor jeg efter et taktisk løb vinder i tiden 33.39 – godt nok over 1 minut fra min pr. fra 2015, men sejren var det eneste som jeg gik efter 🙂

IMG_1814 (1280x853)
Nordiske mesterskaber på 10.000m i Odense

Formen er nu rigtig god og jeg begynder efterhånden at drømme om at løbe hurtigt ved Berlin Marathon. Jeg fortsætter den gode stime og får veloverstået 24-timers løb i starten af August som jeg igen er med til at vinde med Boligselskabet sct. Jørgen. Et par uger senere i slutningen af august, oplever jeg det næste højdepunkt for løbeåret, da jeg slår den danske rekord på 2000m i min aldersgruppe med tiden 5.49.07 ved et banestævne i Skive.

28575485823_8003b50f4d_o
Dansk rekord på 2000m i tiden 5.49.07

Et par uger derefter vinder jeg ½ marathon ved Skive-løbet i 1.13.30 med en rigtig god fornemmelse, men så indtræffer katastrofen desværre kun 6 dage før at det hele skulle kulminere i Berlin. Jeg går helt ned med forkølelse og sygdom, og der går faktisk over en måned for jeg begynder at være nogenlunde frisk og ovenpå igen. Så Berlin og marathon-planerne for 2016 ryger i vasken.

29524867101_559906657d_o
Sejr på ½-marathon ved Skive-løbet

Men alt i alt, så kan jeg kun være tilfreds når jeg ser tilbage på hvordan året startede, og de resultater jeg har opnået. Jeg føler at jeg står stærkt lige nu og er klar til at give den gas igen. DM i kort cross venter inden længe. Jeg håber at jeg stiller til start i Hamborg marathon i slutningen af april, hvis træning og formen flasker sig. Derudover er der jo EM for Masters i Aarhus i August, hvor ½-marathon lokker. Ja, og så har jeg jo igen startnummer til Berlin!!!

Så, der bliver forhåbentlig flere højdepunkter at berette om her på bloggen i 2017- godt nytår 🙂


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *