24 timers løb 2016

Så er jeg klar med en lille beretning fra 24 timers løbet. Her skulle jeg igen løbe for boligselskabet Sct. Jørgen på et 12 mands hold med så stærke navne som Thijs Nijhuis, Jesper Faurschou og Kasper Skov. På forhånd var det nok ventet at vi igen ville løbe med sejren selvom Houlkær igen stillede op med et slagkraftigt hold med rigtige gode løbere.

Det handler ganske kort om at løbe flest omgange omkring Søndersø i løbet af 24 timer. Man kan se et fint sammendrag fra TV MidtVest, hvor vores hold bliver vist fint frem: her

Løbet blev skudt i gang kl. 12.00 lørdag, hvor Thijs lagde ud i med en omgang lige under 17 min – 16.59. Så var stilen lagt! Kasper Skov og Faurschou fulgte efter med 17.35 og 17.44. Derefter førte vi allerede med 9 minutter ned til Houlkær, så holdets målsætning om at føre med en omgang inden aften var allerede godt på vej til at blive indfriet. Nu var de 3 måske nok holdets skarpeste, men de øvrige løbere på holdet er bestemt også løbere med rigtig høj kvalitet, og hvor de fleste af os ligger med en 1. omgang på 18-19 minutter, hvilket svarer til ca. 3.10-3.20/km – med øje for at der skal løbes yderligere 5 omgange – 6 i alt.

dav
Jesper Faurschou tager over efter Kasper Skov

Vi skulle efter planen løbe en enkelt omgang (5,7km) først – efterfulgt af 2 x 2 omgange (11,4km) afsluttende med en enkelt omgang til sidst. Jeg blev dog spurgt om jeg ville tage en ekstra omgang til sidst, så det blev til 3 dobbeltture og i alt 7 omgange fordelt således:

  • Kl. 14 – 1. omgang – 5.67 km i 18.49 – snit 3.19/km
  • Kl. 20.00 – 2 omgange – 11,35 km i 39.37 – snit 3.29/km (19.55 + 19.43)
  • Kl. 03 – 2 omgange – 11,35 km i 41,35 – snit 3.40/km (21.02 + 20.34)
  • Kl. 10 – sidste tur – 2 omgange 11,35 km i 41.08 – snit 3.38/km (20.39 + 20.29)

I alt ca. 40 km med rigtig god marathon-specifik træning for mit vedkommende, som  runder en træningsuge af med 160 km i bogen.Det samlede resultat for vores hold endte med at vi vandt med 70 omgange mod Houlkærs 67.

Men ud over konkurrenceelementet ved 24 timers løbet, så er det i det også det jeg vil beskrive som en stor løbefest med telte og partytelte langs Søndersø, hvor folk går rundt og hygger sig med en masse andre løbeinteresserede(tosser) som mig selv.

sdr

I år blev der desuden afholdt DM på 100km distancen sideløbende med 24 timers løbet. Her var det lokale Lars Vels, der løb af med sejren. Ham har jeg dystet en del med gennem de seneste år, og synes han er en sympatisk person og konkurrent, som jeg har stor respekt for, og under ham virkelig sejren ved DM, så stort tillykke herfra!!!

Ved vores eget telt manglede der som sædvanligt ingenting. Vi havde vores egen massør, og der var stillet en fryser op, så man kunne sidde med benene i isbad for at restituere. Vi havde rig mulighed for at fylde depoterne op mellem turene med bl.a. kage, frugt, slik, kakaomælk, sodavand, red bull og stort bord med grill-salatbar til aften. Scrambled æg og bacon med rundstykker til morgenmad. Så der manglede i den grad ingenting 🙂

dav

Vi kunne selvfølgelig også hygge i et par sofaer i teltet med OL kørende på TV – se håndboldherrerne der vandt i sidste sekund. Pernille Blume der vandt guld. Mo farah der vandt 10.000m i vanlig stil.

dav
Sofaen for en gangs skyld tom – ellers vel benyttet.

Ellers var der naturligvis en masse snak om løb – udveksling af erfaringer. Hvilke målsætninger der forskellige havde den kommende tid. Om natten valgte jeg selv at overnatte i bilen mellem mine ture – klappede bagsæderne ned og lå omme i bag på en madras. Her fik jeg vel ca. 2 x 2 timers søvn, så det var fint. Jeg har tidligere forsøgt at overnatte i holdets telt, men der er altid en del uro i løbet af natten når folk skal ud og løbe eller er færdige, hvilket resulterer i alt for lidt søvn.

bdr
Sov godt :)

Vejret var ikke det mest fantastiske i år med en del byger i løbet af døgnet, men egentlig ok løbevejr og temperatur. Men vi fik heldigvis en fin afslutning på løbet i tørvejr og solskin 🙂

Denne uge står hovedsageligt på restitution og nedsat mængde, dog med et par kvalitetspas sidst på ugen. Kroppen skal først have lidt ro til at absorbere weekendens anstrengelser i Viborg.

dav
Vi gør klar til at løbe samlet i mål
dav
Løbet er slut, og sejren bliver fejret.
dav
De lokale medier skal have en kommentar.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rnrun.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 tanker om "24 timers løb 2016"

  1. Fed beskrivelse af en dejlig dag og tillykke med det gode løb og selvfølgelig jeres sejre. Rigtig fed dagbog#blog. M.B

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *